سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اتوماسیون صنعتی نادین تِک ***** www.Nadintech.com
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
نوشته شده در تاریخ 91/12/13 ساعت 11:14 ع توسط نادین تِک


مولتی متر چیست؟
مولتی متر  
دستگاهی است که به وسیله آن می توان چند کمیت مختلف را اندازه گیری کرد.
تمام مولتی مترها با جزئی اختلاف مانند یکدیگر هستند. مولتی متر دیجیتال از یک قاب متحرک تشکیل شده است که در داخل یک میدان مغناطیسی دائمی قرار گرفته و میزان چرخش آن را سیگنال نشان می دهد. وقتی جریان معینی از قاب عبور می کند، صفحه دیجیتال متصل به آن تغییر کرده و مقدار جریان را نشان می دهد. روی صفحه آومتر قسمت های زیر مشاهده می شود:
1.
صفحه دیجیتال
2.
کلید انتخاب یا سلکتور
3.
ترمینال ها و دکمه های تنظیم کننده

در مولتی متر مورد نظر روی صفحه، برای کمیت های مختلف در چهار ردیف قوس های مدرج تعیین شده است که که هر ردیف به درجات مختلف تقسیم شده است روی صفحه علائم V برای اختلاف پتانسیل، A برای شدت جریان، W برای مقاومت الکتریکی، AC برای جریان متناوب و DC برای جریان مستقیم به کار رفته است. معمولا درجه بندی مربوط به مقاومت الکتریکی از راست به چپ و سایر درجه بندی ها از چپ به راست می باشد
سلکتور کلیدی است که می تواند روی صفحه دایره شکل حول خود حرکت کند. در محیط دایره درجاتی است که حوزه کار دستگاه را نشان می دهد. اعدادی که کلید سلکتور مقابل آنها قرار داده می شود ممکن است کوچکتر یا بزرگتر از درجات قوس های مدرج باشند. در عمل حوزه کار انتخاب شده را بر آخرین عدد قوس مدرج تقسیم نموده، حاصل تقسیم را که ضریب قرائت نامیده می شود در عدد متقابل به عقربه ضرب می نماییم. به این ترتیب مقدار کمیت به دست می آید.
هنگام کار با دستگاه مولتی متر توجه به نکات زیر ضروری است:
1.
برای اندازه گیری شدت جریان باید دستگاه را به طور سری در مدار قرار داد.
2.
برای اندازه گیری اختلاف پتانسیل باید دستگاه را به طور موازی بین دو نقطه از مدار قرار داد.
3.
هنگام اندازه گیری مقاومت لازم است جریان برق را قطع کنیم. در غیر این صورت به دستگاه آسیب می رسد.
4.
دستگاه را با احتیاط جا به جا می کنیم و از وارد آمدن ضربه به آن و یا سقوط دستگاه جلوگیری می نماییم.
5.
پیچ تنظیم صفر دستگاه را نباید دستکاری کرد، زیرا این بخش از دستگاه خیلی حساس است و ممکن است فنر مربوط به آن قطع و دستگاه خراب شود.
6.
همیشه هنگام اندازه گیری کمیت ها کلید سلکتور را روی بیشترین درجه قرار می دهیم و در صورت لزوم به تدریج آن را کاهش می دهیم تا به دستگاه لطمه ای وارد نشود.
7.
حتی الامکان کلید سلکتور را در جهت حرکت عقربه های ساعت می چرخانیم، به علاوه چرخاندن سریع کلید سلکتور برای دستگاه خالی از ضرر نیست.

منبع:http://btmco.ir

 



  



نوشته شده در تاریخ 91/12/13 ساعت 11:1 ع توسط نادین تِک


اسیلوسکوپ Oscilloscope


نوسان‌نما یا اسیلوسکوپ (به انگلیسی:
Oscilloscope    ) دستگاهی الکترونیکی است که امکان مشاهده ولتاژ را فراهم می‌کند. غالبا مقدار ولتاژ به صورت نموداری دوبعدی نمایش داده می‌شود که محور افقی زمان و محور عمودی آن ولتاژ است. از نوسان‌نما عموما برای نمایش دقیق موج استفاده می‌شود. علاوه بر دامنه، معمولا نوسان‌نماها قادر به اندازه‌گیری و نمایش دیگر پارامترها مانند عرض پالس، دوره تناوب و زمان بین دو حادثه (مانند وقوع دو پیک) هستند.

معرفی اسیلوسکوپ


اسیلوسکوپ وسیله اندازه گیری است، که کار آن نمایش ولتاژ بر حسب زمان است. این دستگاه بیشتر توسط دانشجویان رشته برق الکترونیک و مخابرات مورد استفاده قرار می گیرد و یا توسط افرادی که به نوعی با برق سروکار دارند. اسکوپ ها قابلیت این رادارند که دو یا چند شکل موج ولتاژ در واحد زمان را به طور همزمان روی صفحه اسیلوسکوپ نمایش دهند.همچنین این قابلیت را دارند که یک شکل موج ولتاژ را برحسب دیگری نمایش دهند. به این مد لیساژور یا
X-Y     می گویند


نمایش تصویر روی اسیلوسکوپ


این کار به وسیله مد
X-Y  انجام می گیرد بدین ترتیب که موج های ایجاد شده توسط میکروکنترلر پس از اعمال به یک DAC به کانال های X و Y اسیلوسکوپ داده می شود.

اصول عملکرد اسیلوسکوپ


اسیلوسکوپ در حقیقت رسامهای بسیار سریع هستند که سیگنال ورودی را در برابر زمان یا در برابر سیگنال دیگر نمایش می‌دهند. قلم این رسام یک لکه نورانی است که در اثر برخورد یک باریکه الکترون به پرده‌ای فلوئورسان بوجود می‌آید


به علت لختی بسیار کم باریکه الکترون می‌توان این باریکه را برای دنبال کردن تغییرات لحظه‌ای (ولتاژهایی که بسیار سریع تغییر می‌کنند، یا فرکانسهای بسیار بالا) بکار برد. اسیلوسکوپ بر اساس ولتاژ کار می‌کند. البته به کمک مبدلها (ترانزیستورها) می‌توان جریان الکتریکی و کمیت های دیگر فیزیکی و مکانیکی را به ولتاژ تبدیل کرد.

 

 

منبع:http://btmco.ir



  



نوشته شده در تاریخ 91/12/13 ساعت 11:5 ص توسط نادین تِک


کلمپ آمپرمتر چیست؟
کلمپ میتر یا آمپر‏متر چنگکی clamp meter ابزار سودمندی است که به مهندسان امکان اندازه گیری جریان الکتریکی (آمپر) را به سهولت میدهد. کافیست قسمت چنگکی تجیهز را در اطراف سیم حامل جریان قرار داده و بدون نیاز به اتصال پراب و قرار دادن به صورت سری آمپر متر مقدار جریان را اندازه گیری کنید. در حقیقت تئوری اندازه گیری این تجهیز بر مبنای خواص قانون فیزیکی است که ثابت میکند اطراف سیم حامل جریان میدان مغناطیسی وجود دارد که متناسب است با مقدار جریان یا آمپر سیم. در عمل در بسیاری از این تجهیزات از اثر هال در اندازه گیری میدان مغناطیسی اطراف سیمی که چنکگ یا کلمپ را احاطه کرده استفاده کرده و ولتاژی متناسب با میدان به وسیل? از آشکار ساز نیمه رسانای اثر هال حس می شود و به کمک میکروپروسسور داخل دستگاه به جریان معادل تبدیل می گردد. امروزه استفاده از آمپر متر کلمپی در نصب تجیهزات ابزار دقیق، اتوماسیون صنعتی و همچنین آزمایشگاههای الکترونیک یا کارگاههای برق و ... رایج است.

اساس کار آمپر متر چیست؟
لغت (ammeter) از کلمه amper مشتق شده است. توجه کنید که حرف P در کلمه amper حذف شده است و فقط دو حرف اول این کلمه در لغت ammeter بکار رفته است.

دید کلی
ما نمی‌توانیم الکترونها یا پروتونها را دیده یا لمس کنیم. به همین دلیل نمی‌توانیم آنها را بشماریم. در نتیجه به ابزاری احتیاج داریم تا بتوانیم آنها را بشماریم. شدت روشنایی لامپ مشخصاتی از شدت جریان را به ما نشان می‌دهد، ولی دو نقص اصلی دارد. اول اینکه نمی‌تواند شدت جریان را در واحدی که به آسانی قابل یادداشت و مقایسه با اندازه گیری شدت جریان در محلها و زمانهای دیگر است، اندازه بگیرد. همچنین در شدت جریانهای معین می‌توان از آن استفاده کرد. اگر مقدار شدت جریان خیلی کم باشد، لامپ روشن نمی‌شود و اگر شدت جریان خیلی زیاد باشد، لامپ می‌سوزد. برای رفع نقص اول به ابزاری احتیاج داریم که به ما نشان دهد، چند آمپر (چند کولن الکترون در هر ثانیه) در مدار جریان دارد. دستگاه مخصوصی که این اندازه گیری را انجام می‌دهد، آمپرمتر (ammetr) نامیده می‌شود.

طرز کار آمپرمتر
آمپرمتر مقدار شدت جریانی را که از آن می‌گذرد، بوسیله یک عقربه که در روی صفحه درجه بندی شده حرکت می‌کند، نشان می‌دهد. میزان انحراف عقربه آمپرمتر با تعداد الکترونهایی که از این دستگاه می‌گذرند، نسبت مستقیم دارد. یعنی نشان می‌دهد که چه مقدار بار الکتریکی در ثانیه از آن عبور می‌کند.

طرز استفاده از آمپرمتر
آمپرمتر
از خیلی جهات شبیه کنتور آب است که میزان آب مصرف شده منازل را اندازه می‌گیرد. هر دو دستگاه (آمپرمتر و کنتور آب) باید طوری در مدار قرار گیرند که جریانهای الکتریسیته و آب از آنها بگذرد، تا بتوان شدت جریان را اندازه گرفت. تمام آبی که از لوله اصلی وارد خانه می‌شود، باید از کنتور آب عبور کند. آمپرمتر نیز باید طوری قرار گیرد که تمام جریان الکتریسته از ان بگذرد، تا بتوان تمام شدت جریان الکتریکی را بوسیله آن اندازه گرفت. این نوع اتصال را اتصال متوالی یا سری می‌گویند. یعنی اجزا تشکیل دهنده مدار در یک خط مستقیم (یک مسیر هدایت کننده) به یکدیگر اتصال دارند.

مراحل قرار دادن آمپرمتر در مدار
برای قرار دادن آمپرمتر در مدار متوالی به ترتیب زیر عمل کنید.
نیروی خارجی را که به مدار وارد می‌شود، قطع کنید.
آن قسمت از مدار را که آمپرمتر در آن قرار دارد، باز کنید یا ببرید.
انتهای مثبت آمپرمتر را به سیمی که به قطب مثبت پیل می‌رود، وصل کنید.
انتهای منفی آمپرمتر را به سیمی که به قطب منفی پیل می‌رود، وصل کنید.
مراحل 4 , 3 (که عبارتند از انتقال مثبت به مثبت، منفی به منفی) را دقت در پلاریته می‌نامند و این امر مهم است. زیرا دستگاه اندازه گیری آمپرمتر شدت جریان را در یک جهت نشان می‌دهد. اگر دستگاه اندازه گیری را بطور عکس در مدار قرار دهیم، چون جریان در جهت عکس (که مناسب آمپرمتر نیست) از آن می‌گذرد و انحراف عقربه بوجود می‌آید که باعث شکسته شدن یا خم شدن آن می‌گردد. فیش قرمز را به جک قرمز آمپرمتر و فیش سیاه را به جک سیاه در بالای آمپرمتر وصل کنید.

خطای دستگاه اندازه گیری (Meter Tolrances)
باید توجه داشت که در یک مدار معین آمپرمترهای مختلف، اندازه شدت جریان را با کمی اختلاف نشان می‌دهند. این امر بدان دلیل است که مقداری از انرژی که در مدار جریان دارد، برای بکار انداختن آمپرمتر مصرف می‌شود و همه آمپرمترها هم یکسان نیستند. همچنین به علت اختلافی که در ساختمان آمپرمتر و تلف شدن انرژی وجود دارد، شدت جریانی را که در روی آمپرمتر می‌خوانید، تقریبی است. دستگاه اندازه گیری درست است که حدود خطای آن 0± در صد اندازه واقعی باشد. یعنی اگر شدت جریان اصلی 100 آمپر باشد، روی دستگاه آمپرمتر حدود 9 تا 10 آمپر را می‌خوانید.

بکار بردن آمپرمتر
یک آمپرمترساده را بردارید. در انتخاب دستگاه اندازه گیری دقت کنید که شدت جریان مدار نباید بیش از حد تعیین شده برای اندازه گیری باشد. زیرا آمپرمتر بر حسب درجه بندی خود ، شدت جریانهای معینی را می‌تواند اندازه بگیرد. در مورد این آزمایش می‌توانید فرض کنید که آمپرمتر دارای توانایی کافی برای اندازه گیری شدت جریان می‌باشد.
فیش قرمز را به جک قرمز و فیش سیاه را به جک سیاه وصل کنید.
مطمئن شوید که به مدار انرژی داده نمی‌شود. کلید مدار باید باز باشد (به خاطر حفظ جان خود هیچگاه سعی نکنید که آمپرمتر را در مداری که انرژی الکتریکی در آن جریان دارد قرار دهید).
با جدا کردن سیم رابط بین T2 و T1 مدار را باز کنید. با قرار گرفتن آمپرمتر بین این دو نقطه مدار کامل می‌شود.
با رعایت پلاریته، فیش سیاه را به T1 و فیش قرمز را به T2 وصل کنید. اگر پلاریته مناسب در نظر گرفته نشود، عقربه آمپرمتر به طرف چپ منحرف شده و این عمل موجب خرابی دستگاه اندازه گیری خواهد شد.
کلید مدار را ببندید و درجه‌ای را که آمپرمتر نشان می‌دهد بخوانید. همیشه از روبرو به صفحه درجه بندی شده آمپرمتر نگاه کنید و هیچوقت تحت هیچ زاویه‌ای درجه آمپرمتر را نخوانید.منبع:http://btmco.ir



  



نوشته شده در تاریخ 91/12/13 ساعت 11:4 ص توسط نادین تِک


هیدروترمومتر (دما سنج / رطوبت سنج) چیست؟

دماسنج / رطوبت سنج چیست؟
رطوبت سنج   /
دما سنج می تواند میزان رطوبت و دمای محیط را اندازه گیری کند. واحد اندازه گیری رطوبتنسبی، درصد است (محدوده اندازه گیری 0.0 الی 100 %). رطوبت نسبی بالاترین میزان رطوبت است که هوا می تواند بدون چگالش آن را نگه دارد. این تجهیزات قادر است بوسیله یک ترموستات میزان دما رانیز با واحد C یا F اندازه گیری و نمایش دهد.

نقطه شبنم چیست؟
نقطه شبنم دمائی است که در آن بخار آب موجود در هوا چگالش میشود. این پارامتر در اندازه گیری رطوبت نسبی رایج و مرسوم  نیست اما درصنایع هواشناسی، شیمی و مونتاژ الکترونیکی کاربرد وسیعی دارد.

بخار سنج چیست؟
بخار سنج یک دستگاه رطوبت سنج / دما سنج است که به وسیله حباب خشک / مرطوبت عمل میکند. حباب خشک / خیس یک تکنولوژی اندازه گیری دستگاه هیدروترمومتر است که این الگوریتم در بعضی دستگاهها طراحی و تعبیه گردیده.

کاربرد هیدروترمومتر چیست؟
·
آنالیزر محیطی
·
شبیه سازی الکترونیکی
·
کنترل و نظارت بر اماکن و محل نگهداری مواد غذائی
·
محیط های کاری الکترونیکی و کامپیوتری
·
کنترل فرایند های مورد نیاز گازها در کارخانه جات
·
کاربردهای HVAC (تعمیر و نگهداری)
·
گلخانه ها
·
آزمایشگاههای کالیبراسیون

تجهیزات اندازه گیری مولتی برای 33% تا 75% رطوبت نسبی کالیبراسیون مرجع ارائه میدهد. مرجع کالیبراسیون مخزن کوچکی است که سنسور رطوبت را تائید میکند. کالیبراسیون جهت بدست آوردن مقدار اندازه گیری دقیق الزامیست.

منبع:http://btmco.ir



  



نوشته شده در تاریخ 91/12/13 ساعت 11:2 ص توسط نادین تِک


صوت سنج چیست؟
صوت سنج  
ها دستگاهی هستند که میزان صدای تولید شده را اندازه گیری و برروی صفحه نمایش LCD نمایش می دهد. میزان صدا بر حسب dB و همچنین به صورت کد های رنگی روشن بر روی صفحه نمایش داده میشود .کاربر میتواند میزان صدا را برنامه ریزی کند به صورتیکه اگر صدا شدت یافت چراغهای LEDاز رنگ سبز به قرمز تغییر یابد و عبارت OVERبر روی صفحه نمایش نشان داده شود

دسی بل / هرتز چیست؟
گوش امواج صوتی را از هوا دریافت می کند. بلندی و کوتاهی (فشار صدا) این امواج بستگی به شدت امواج صدا دارد که مقدار آن با واحد دسی بل (dB) نشان داده می شود امواج شنوایی با صفر دسی بل شروع می شود . هرصوتی دارای فرکانس صوتی) تعداد نوسان ها در ثانیه) می باشد که در فیزیک با Hz مشخص می گردد. هرچه تعداد نوسان ها در ثانیه بیشتر باشد، اصوات زیرتر است.

صوت سنج ها چگونه به کار برده می شوند؟
صوت سنج ها
می توانند در تالار های کنفرانس, بیمارستانها, کلاس های درسی و سایر مراکز تحصیلی و صداشناسی یا آکوستیک که یکی از شاخه‌های علم فیزیک است که وظیفه بررسی صداها و موج‌های مکانیکی را بر عهده دارد به کار برده شوند. زمانیکه میزان صدا  به درجه از پیش تعیین شده برسد LEDها به کار بر هشدار می دهد خروجی واقعی به کاربر اجازه می دهد تا تدابیر لازم امنیتی و سلامتی را اتخاذ کند.

دیتالاگر صوت چیست؟
صوت سنج/ دیتالاگر اطلاعات حاصله را اندازه گیری کرده,علاوه بر نمایش میتواند برروی حافظه خود ذخیره کند. میتوان تا 20000 مقدار خوانده شده را در حافظه دستگاه  بهمراه زمان ثبت آن ذخیره کرد.

اطلاعات می توانند دوباره بازیابی شوند وبر روی صفحه نمایشگر نشان داده شوند ویا همچنین می توان به وسیله کامپیوتر آنها را دانلود کرد. نرم افزار مربوطه به کاربر اجازه میدهد تا اطلاعات را مشاهده نموده و نتایج را برروی نمودار مورد تحلیل و بررسی قرار دهد و از آنها پرینت نیز بگیرد.

 منبع:http://btmco.ir



  





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ